Lin
 

Huidverbetering

Huidklachten zoals o.a. eczeem en rosacea kunnen sterk worden beïnvloed door emoties en stress. Enerzijds kan stress huidklachten verergeren, anderzijds kan de huidklacht aanleiding geven tot stress.

Belangrijk is om te onderzoeken welke stressfactoren de huidklachten in stand houden en/of verergeren.

Wanneer je te maken hebt met een huidprobleem zoals couperose, rosacea, eczeem of psoriasis dan heb je waarschijnlijk al heel wat ondernomen om de klachten aan te pakken. Als dat niet het juiste effect geeft, resulteert dat in een negatief gevoel omtrent producten en behandelingen.

Hoe zou ik die negatieve gedachten van jou kunnen keren?

Vooraf aan deze behandeling hou ik een intakegesprek. De huidklacht heeft een oorsprong en het is belangrijk om daar naar te kijken. Zo kunnen we een behandelplan opstellen en zien wat er naast de huidverbeterings-behandeling nog meer nodig is om het lichaam weer in balans te brengen.

De basis voor de behandeling is de reiniging van de gezichtshuid. Een goed gereinigde huid is de start van het herstel. Zo laat de huid van het gezicht mij zien welke producten ik ga inzetten om de huid te activeren tot herstel. Tevens wat er verder eventueel nodig is in de behandeling. Dat kan o.a. een drukpunt- of intuïtieve massage zijn. De huidverbeteringsproducten en oliën die ik hierbij inzet zijn tevens zeer ondersteunend en belangrijk omdat ze mede bepalend zijn om de huid weer het vermogen te geven de verbindingen tussen de huidlagen te herstellen. Dan volgt er een moment van rust voor het gezicht met een masker. 

Tijdens het masker zijn er een aantal opties die ik kan inzetten voor rust en ontspanning van het lichaam...wat tevens een herstellend effect heeft op de huid.

Mede door de massages en het lichaamswerk wat ik erbij inzet, kan er dus op innerlijk vlak meer beweging ontstaan. Zo kan er nog meer duidelijkheid ontstaan over de oorzaak van de huidklacht(en).

Als een van de oorzaken stress gerelateerde klachten zijn, dan kan de counseling/ontspanningstherapie tevens zeer effectief zijn bij deze behandeling.